Kontakt tlf. +45 26 79 74 07  /  info@synergia.dk

Stressrelaterede lidelser (12 lektioner)

Beskrivelse: Kursus for sundhedsfaglige om sammenhænge mellem stressprocesser og psykiske og kropslige lidelser.
Formål: At øge erkendelsen om stressens gennemslagskraft i vores trivsel og helbred, for at skabe grobund for relevante samtaler og interventioner.
Målgruppe: Sundhedsfaglige (læger, sygeplejersker,
fysio- og ergoterapeuter, m.fl.).
Undervisningsform: Oplæg, dialog og refleksionsøvelser.
Omfang: 12 lektioner fordelt på 2 dage, eller spredt over flere sessioner.
Sprog: Dansk eller engelsk.
Underviser: Karen Johanne Pallesen, neurobiolog (cand scient), stress- og sundhedsforsker (PhD), underviser i “The science of stress and resilience”, “Stressvidenskab” og kurser om stresshåndtering på PhD skolen ved Aarhus Universitet, Hammel Neurocenter og Folkeuniversiteter i hele landet, ejer af Synergia (www.synergia.dk).

Undervisningsmateriale, læringsmål og litteraturliste udsendes ifm kursusstart.

Få fremsendt detaljeret program på info@synergia.dk eller +45 2679 7407.


Alle kurser til videregående uddannelser

  • Stressmekanismer (6 lektioner): Teoretisk kursus om stressens mekanismer og påvirkning af vores adfærd og helbred.
  • Stressforebyggelse (6 lektioner): Teoretisk og praktisk introduktion til metoder til at håndtere og forebygge stress.
  • Stress: mekanismer & forebyggelse (6+6 lektioner).
  • Stressrelaterede lidelser (12 lektioner): Kursus for sundhedsfaglige om sammenhænge mellem stressprocesser og psykiske og kropslige lidelser.
  • The science of stress and resilience (18 lectures, in English): Course on stressmechanisms, stress-related symptoms and illnesses, and stress prevention. The course is held yearly at the PhD school at Aarhus University.


Beskrivelse
En af de mest presserende udfordringer, det moderne samfund står overfor, er at håndtere høje niveauer af stress og stressrelaterede sygdomme.

I de senere årtier har forskningen inden for psykologi og neurovidenskab formået at definere stress operationelt og indkredse stress og stressreaktioner i en bredere sammenhæng med nervesystemets øvrige funktioner, formål og rammer for informationsbearbejdning. Belyst i et evolutionsbiologisk perspektiv opstår plausible teorier om hvorfor og hvordan stressprocesser manifesterer på alle områder af vores adfærd, samt hvordan patologiske kropslige ubalancer kan opstå og føre til sygdomme efter voldsom og længerevarende stressmobilisering og immobilisering.  

På kurset gives et detaljeret indblik i de psykofysiologiske mekanismer, som disponerer nervesystemet for defensive stressreaktioner og relaterede forhøjede niveauer af stresshormoner og nedsat parasympatisk aktivering. Der dykkes ned i de automatiske konsekvenser i form af moduleringer af vores perception og kognition, og dermed også af  vores beslutninger og handlinger, samt kritiske inhiberinger af vores evne til at tolke og udtrykke sociale signaler adekvat, som kompromitterer essentielle relationelle kompetencer.    

Kursets hovedfokus er på den omfattende forskning der linker defensive stresstilstande (mobilisering og immobilisering) til inflammatoriske processer og udvikling af psykiske og kropslige sygdomme, herunder angst, depression, hjertekar sygdomme, metaboliske sygdomme, autoimmune lidelser og “funktionelle” lidelser.

Der inviteres til fælles overvejelser om hvordan den eksisterende viden kan integreres og anvendes i vores tilgang til sundhed og sygdom i klinisk sammenhæng såvel som i dagligdagens små og store fællesskaber.

J. Skjoldborgs Vej 24

8230 Åbyhøj

Kontakt tlf.: +45 26 79 74 07

 info@synergia.dk

CVR 43038486

Privatlivspolitik

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.