Kontakt tlf. +45 26 79 74 07 / info@synergia.dk
Form: Foredrag. Velegnet som oplæg til et fyraftensmøde. Kan gives online.
Varighed: 1 time, 1,5 timer, eller 2 timer. Praktiske øvelser kan indgå.
Tid og sted: ifølge nærmere aftale.
Deltagerantal: ubegrænset.
Underviser: Karen Johanne Pallesen, neurobiolog, sundhedsforsker (PhD), underviser på PhD skolen ved Aarhus Universitet i The science of stress and resilience, Hammel Neurocenter i Stressvidenskab, på Folkeuniversitetet i bl.a. Den stressede hjerne: Fra stress til resiliens, Husker du? Stress og hukommelsen, m.fl., kronikør og debattør.
Kronik: Seks klassiske misforståelser om stress og stresssymptomer (2024).
Kronik: Arbejdspladser bør gøre forebyggelse af stress til en naturlig del af arbejdskulturen (2023)
Ekspertudtalelse: Relationer, psykologisk tryghed, og stress (Ritzau, 2023).
Andre siger:
„To timer føltes som 15 min. Det omfattende oplæg om stress ramte lige ind i hjernen og hjertet på medarbejderne på vores pædagogiske dag. Vi gik hjem med en fornemmelse af at være blevet meget klogere‟
– Bjarne Hansen, arbejdsmiljørepræsentant på Aarhus Business College
Indhold
Stress er et voksende problem, som breder sig over alle områder af vores liv og skaber mistrivsel og stresssygemeldinger. En bedre forståelse af hvad stress er – både den gode stress og den usunde stress – gør det muligt at finde motivation til at handle stressforebyggende og opnå en højere grad af trivsel og funktionalitet hos den enkelte medarbejder såvel som i medarbejdergruppens samarbejder.
Dette oplæg giver jer spændende, relevant og anvendelig viden om de mekanismer i hjernen og nervesystemet, som igangsætter og vedligeholder stress, og forklarer hvorfor stresshåndtering er en nødvendig forudsætning for trivsel, det gælder ikke kun når vi er fanget i strukturelle udfordringer på arbejdspladsen, men på alle livets områder. I får indblik i, hvordan vores individuelle bagage og tidligere erfaringer indvirker på vores stressreaktioner, og hvorfor oplevelsen af tryghed i vores kollegiale teams er essentiel for frugtbare samarbejder – og hvordan vi kan skabe forbedringer.
Oplægget klæder medarbejdergruppen på med en fælles forståelse af stressens natur, som muliggør relevante og løsningsorienterede samtaler om stress, og I får en introduktion til effektive stressforebyggende øvelser og nye vaner, I kan bringe i anvendelse både på arbejdspladsen og udenfor.
CVR 43038486
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.