Formål: At klæde medarbejdere på med forskningsbaseret viden om stress og stresshåndtering. Målgruppe: Grupper af medarbejdere. Deltagerantal: Ingen øvre grænse. Varighed: 2 timer. Form: Oplæg Tid og Sted: Efter nærmere aftale.
Andre siger: “To timer føltes som 15 min. Det omfattende oplæg om stress ramte lige ind i hjernen og hjertet på medarbejderne på vores pædagogiske dag. Vi gik hjem med en fornemmelse af at være blevet meget klogere” – Bjarne Hansen, arbejdsmiljørepræsentant på Aarhus Business College
Indhold Stress er et voksende problem, som breder sig over alle områder af vores liv. På arbejdspladsen er problematiske kollegiale relationer og tidsnød de to største stressorer, og de uheldige konsekvenser er mistrivsel og stress-sygemeldinger.
Dette oplæg giver dig og dine kollegaer den forskningsbaserede viden, som er forudsætningen for at vi kan have meningsfulde samtaler om stress, og som samtidig er fundamentet for at vi føler os motiverede til at lære nogle nye vaner. At skabe et åbent fællesskab om problemet – på denne temadag – giver i sig selv en særlig positiv energi.
I vil lære om de mekanismer, som igangsætter og vedligeholder stress, herunder hvordan ubevidste erindringer og følelser indvirker på vores stressreaktioner, og få indblik i, hvordan vores søgen efter psykologisk tryghed i sociale netværk er bygget ind i nervesystemet, samt hvordan individuel stress og stress i fællesskabet interagerer. I vil få en introduktion til nogle effektive stressforebyggende øvelser, der styrker jeres resiliens – både på og uden for arbejdspladsen.