Kontakt tlf. +45 26 79 74 07  /  info@synergia.dk

Jeg hedder Karen Johanne, er ejer af Synergia og er uddannet i sundhedsvidenskab, neurobiologi og psykologi. Igennem en lang forskerkarriere har jeg arbejdet med stresshåndtering hos medarbejdere fra erhvervslivet, veteraner med PTSD, specialpædagoger, og stresssygemeldte borgere. Jeg oplevede ofte at blive spurgt om, hvad stress er, hvordan stressen kan gøre os syge, og hvordan forskellige metoder virker på  stresssymptomer. Denne oplevelse af et behov for konkrete forklaringer førte til udviklingen af Synergias stresscoachingforløb. 

Læs mere om min baggrund her.

Synergia tilbyder stresscoaching i individuelle sessioner og holdforløb. Et individuelt forløb giver plads til i høj grad at inddrage dine personlige oplevelser med stress. På holdforløbet er der mindre tid til personlige historier. Et holdforløb giver  mulighed for at få de samme grundlæggende og brugbare indsigter, og måske også at få kontakt til andre som befinder sig i en lignende situation. 

De individuelle sessioner foregår online eller ved fysisk møde. Holdforløb foregår udelukkende online.

Individuel (1-1) coaching
Enkelt session: 1000 kr.

Forløb med 6 sessioner: 5200 kr. 

Klik på “Book online” og følg instruktionerne.

  1. Du skal starte med at vælge “Jeg ønsker individuel coaching”
  2. Vælg herefter mellem
    1. “Enkelt session – online møde”
    2. “Enkelt session – fysisk møde”
    3. “6-ugers forløb – online møde”
    4. “6-ugers forløb – fysisk møde”
  3. Vælg et tidspunkt i online booking kalenderen der passer dig. NB: Hvis du skal have et 6-ugers forløb, skal du blot vælge dato for den første session.
  4. Bookingsystemet guider dig gennem betalingen, hvor du kan anvende bankoverførsel eller mobile pay.


Online sessioner

Hvis du har valgt online sessioner får du tilsendt et sikret video-link, som hostes af tjenesten Whereby. Du klikker på linket den første dag vi skal mødes og får adgang til mit rum i Whereby, hvor vi kan mødes – det er enkelt!

Hvis du har valgt et 6-ugers forløb, fastsættes tidspunkterne for de følgende 5 møder på vores første møde på skærmen. 

Fysiske sessioner
Du møder frem på den aftalte tid og vi aftaler tider for de følgende 5 sessioner.

Sessionerne kan kombineres med kropsterapeutiske behandlinger, som løsner op for muskelspændinger.  

Holdbaseret coaching
Forløb med 6 online sessioner: 3000 kr.

Hold sessionerne afholdes udelukkende online. Der er maximalt 10 deltagere på et hold.  

Klik på “Book online” og følg instruktionerne. Vælg “Holdbaseret coaching”. Der er som regel slået to hold op, og du skal klikke på det hold, der passer dig bedst at deltage i. Bookingsystemet guider dig herefter gennem betalingen, hvor du kan anvende bankoverførsel eller mobile pay.

Du får tilsendt et sikret video-link, som hostes af tjenesten Whereby. Du klikker på linket den første dag vi skal mødes og får adgang til mit rum i Whereby, hvor vi kan mødes – det er enkelt! 

Synergias stresscoaching er til dig, der ønsker at forstå, hvordan voldsom og langvarig stress har bragt dig ud af balance og hvordan du selv kan handle for at få det bedre. Sideløbende med at indsigterne falder på plads, lærer du nogle øvelser, som retter op på de grundlæggende ubalancer i nervesystemet. Du får forklaringer på, hvordan de enkelte øvelser forbedrer dit psykiske velbefindende og kropslige helbred.  

Uge 1. Introduktion 
Den første session præsenterer forløbets overordnede ide og indhold, og vi tager det første skridt ind i en ny fortrolighed med stressens væsen. 

Vi indkredser den psykiske og kropslige oplevelse af at være stresset og skelner mellem den sunde stress, når vi har fuld fart på midt i en masse begivenheder og har det fint – og den usunde stress, når vi føler os udfordrede af livet, utilstrækkelige og ude af stand til at få kontrol over det, som er vigtigt for os. 

Hvad er det modsatte af at være stresset? Der er stærkt belæg for at sige, at “stressfri” er ca. det samme som at være død. Vi overvejer betydningen af begreberne “resilient” og “tryg” som alternativer. 

Uge 2. Når stressmekanikken spænder ben
Ofte kan vi sagtens se, at stressens årsager egentlig ikke berettiger den indre uro og utryghed vi rammes med. Og måske er dette en vigtig årsag til at vi i mange år har set på stress som en slags “personlig brist”.

Viden om stressmekanismer kan forhåbentlig afmontere denne uheldige kobling! 

Vi hopper 500.000.000 år tilbage og ser på oprindelsen af de mekanismer vi stadig bærer rundt på idag. Deres formål var at holde organimen uden for livsfare, og den bedste måde var at reagere lynhurtigt og automatisk på alle farer  – og det der blot kunne minde om farer. Også idag trigges vores forsvarsreaktioner på mindste foranledning. Hjernen hæfter sig ved alt negativt og truende, og den lytter ikke kun til nutiden, men også til de erfaringer, vi hver især har med os i vores livsbagage, om det er oplevelsen af tryghed og selvtillid eller små og store traumer.

Uge 3. Relationer og stress 
Vores sociale relationer spiller en stor rolle for vores oplevelse af tryghed og succes i livet. Faktisk viser store undersøgelser, at intet helt kommer op på siden af de positive trivselseffekter gode relationer har for os. Men medaljen har en bagside for dårlige relationer kan samtidig holde vores stressreaktioner på højeste blus. 

Forskingen har gennem de senere år leveret et nyt lag af viden som underbygger vigtigheden af psykologisk tryghed i vores sociale netværk for vores velbefindende, og samtidig underbygger den almindelige oplevelse af at det kan være svært at deltage i fællesskaber, når stressen larmer i kroppen.  

Vi kan ikke bare beslutte at ignorere partnerens, chefens eller kollegaens negative kritik, for både tydelige og subtile negative kommunikationssignaler finder let vej ind i nervesystemet og trigger automatisk vores stressreaktioner. 

I denne session har vi fokus på dette samspil og hvordan vi kan modvirke den stærke sociale stress.

Uge 4. Genopdrag dit nervesystem 
Den langtidsaktiverede stressreaktioner rammer os ulige og uden sans for retfærdighed. Nervesystemets tilbøjelighed til at holde psyken og kroppen mobiliseret har vi allesammen med os fra fødslen, men i dit tilfælde er stresstilstanden blevet aktiveret så meget og så længe, at den har udtrættet dit system og skabt en lang række symptomer, som hæmmer din optimale funktion og trivsel – og her er årsagerne i en vis forstand underordnet. 

Et følsomt stresssystem kan betragtes som en dårlig vane i nervessystemet, og heldigvis er der meget, vi selv kan gøre for at “genopdrage” nervesystemet. Vi kan både arbejde med vores psyke (tanker) og med vores krop for at optræne en ny grundtilstand i nervesystemet, som er stærkere og mere modstandsdygtig. 

Denne session introducerer en række metoder, som på forskellige måde fodrer nervesystemet med informationer, som stimulerer mentale og kropslige tilstande af ro, heriblandt øvelser som målrettet afspænder kroppens muskler og øvelser som skruer ned for katastrofetanker.

Uge 5. Brug åndedrættet
Det kan lyde underligt, men vejrtrækningen er en særligt effektiv metode til at håndtere og forebygge stress. Når nogen foreslår at vi tager en dyb vejrtrækning for at kunne falde til ro eller hidse os ned, giver det altså god mening.

Vejrtrækningen, sammen med en lang række andre kropslige funktioner, styres nemlig af den samme del af nervesystemet som vores stressreaktioner. Så ved at trække vejret roligt kan vi også nedregulere vores stressreaktion og opregulere dele af nervesystemet som stimulerer vores restituering. Genialt og enkelt!

Denne session får du indblik i hvordan du med 6 enkle åndedrætsøvelser øvelser kan øge dit velbefindende og styrke dit helbred. 

Uge 6. Konsolidering og evaluering
Jeg opsummerer forløbets pointer og der gives lejlighed til at stille spørgsmål og dykke dybere ned i de emner der har særlig relevans for dig.

Kom du derhen hvor du ønskede? 

J. Skjoldborgs Vej 24

8230 Åbyhøj

Kontakt tlf.: +45 26 79 74 07

 info@synergia.dk

CVR 43038486

Privatlivspolitik

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.