Kontakt tlf. +45 26 79 74 07 / info@synergia.dk
Beskrivelse: En introduktion til stressens psykologiske og neurobiologiske mekanismer samt en belysning af, hvordan stress påvirker vores adfærd og helbred.
Formål: At skabe et realistisk perspektiv på stressproblematikker og motivation til at løse dem.
Målgruppe: Studerende/færdiguddannede sygeplejersker, læger, psykoterapeuter, fysioterapeuter, ergoterapeuter, psykologer, lærere, pædagoger, socialrådgivere og andre relevante faggrupper.
Det faglige niveau tilpasses deltagernes forudsætninger.
Sprog: Dansk eller engelsk.
Undervisningsform: Oplæg, dialog og refleksionsøvelser.
Omfang: 6 timer: 6 lektioner af 45 minutter + pauser, kan leveres som en enkelt kursusdag eller spredes over flere sessioner.
Undervisningsmateriale: udsendes før kursusstart.
Underviser: Karen Johanne Pallesen, neurobiolog (cand scient), stress- og sundhedsforsker (PhD), underviser i “The science of stress and resilience”, “Stressvidenskab” og kurser om stresshåndtering på PhD skolen ved Aarhus Universitet, Hammel Neurocenter og Folkeuniversiteter i hele landet, ejer af Synergia (www.synergia.dk).
Få fremsendt detaljeret program for kurset på info@synergia.dk eller +45 2679 7407.
Alle kurser til videregående uddannelser:
Stress er en uadskillelig del af det at være menneske, og sådan har det altid været. Alligevel taler vi idag om “et moderne traume” og “en stressepidemi”, og er i stigende grad bevidste om, at stress kan gøre os dysfunktionelle, asociale og syge. Debatten omkring stress har ofte fokus på årsager og løsninger, mens der er mindre fokus på at udbrede viden om, hvad stress egentlig er.
Viden er en vigtig drivkraft, når vi skal skabe forandringer. Dette gælder i særlig grad for stress, som handler om nogle stærke kropslige mekanismer, som driver vores adfærd med større styrke, end vi normalt er bevidste om. Viden om de biologiske mekanismer der udgør fundamentet for vores oplevelsesverden kan betragtes som en væsentlig udvidelse af vores selvforståelse. Samtidig peger netop denne viden på reelle, positive forandringspotentialer i forhold til befolkningens dalende mentale sundhed.
På denne kursusdag dykker vi ned i hjernens og nervesystemets evolution og funktioner og definerer de processer, som vi kalder stress, og som oftest helt automatisk indvirker på vores oplevelser, beslutninger, humør, relationer og helbred, og hvordan den positive stress – den kortvarige stress, der booster os – kan udvikles til psykiske og kropslige symptomer og videre til et bredt spektrum af sygdomme.
Som deltager på kurset vil du blive bevidst om samspillet mellem dine oplevelser og handlinger og den rolle som spilles af din indre biologiske stressmekanik. Du vil få blik for stressens mange udtryk, kunne føre relevante, hjælpsomme samtaler om stress og bidrage til at rette fokus mod konstruktive løsninger.
CVR 43038486
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.