Kontakt tlf. +45 26 79 74 07  /  info@synergia.dk

Stressforebyggelse (6 lektioner)


Beskrivelse: T
eoretisk og praktisk introduktion til metoder til at håndtere og forebygge stress.
Formål: At opbygge kompetencer til at tage hensigtsmæssige valg af metoder til at styrke nervesystemet og opnå effektiv stressnavigation i forskellige målgrupper.
Målgruppe: Studerende og færdiguddannede sygeplejersker, læger, psykoterapeuter, fysioterapeuter, ergoterapeuter, psykologer, lærere, pædagoger, socialrådgivere og andre relevante faggrupper.
Det faglige niveau tilpasses deltagernes forudsætninger og interesser.
Sprog: Dansk eller engelsk.
Undervisningsform: Oplæg, dialog, refleksionsøvelser og kropslige øvelser.
Omfang: 6 timer: 6 lektioner af 45 minutter + pauser, kan leveres som en enkelt kursusdag eller spredes over flere sessioner.
Undervisningsmateriale: udsendes før kursusstart.
Underviser: Karen Johanne Pallesen, neurobiolog (cand scient), stress- og sundhedsforsker (PhD), underviser i “The science of stress and resilience”, “Stressvidenskab” og kurser om stresshåndtering på PhD skolen ved Aarhus Universitet, Hammel Neurocenter og Folkeuniversiteter i hele landet, ejer af Synergia (www.synergia.dk).

Få fremsendt et detaljeret program på info@synergia.dk eller +45 2679 7407.

Andre kurser til videregående uddannelser

  • Stressmekanismer (6 lektioner): Teoretisk kursus om stressens mekanismer og påvirkning af vores adfærd og helbred.
  • Stressforebyggelse (6 lektioner): Teoretisk og praktisk introduktion til metoder til at håndtere og forebygge stress.
  • Stress: mekanismer & forebyggelse (6+6 lektioner).
  • Stressrelaterede lidelser (12 lektioner): Kursus for sundhedsfaglige om sammenhænge mellem stressprocesser og psykiske og kropslige lidelser.
  • The science of stress and resilience (18 lectures, in English): Course on stressmechanisms, stress-related symptoms and illnesses, and stress prevention. The course is held yearly at the PhD school at Aarhus University.


Beskrivelse

Sideløbende med de senere års stigning i stressrelaterede lidelser er der opstået et behov for et dybere kendskab til metoder til at mindske og forebygge stress, dvs at kunne genfinde den kropslige og psykiske balance, som er forudsætningen for vores velbefindende og funktionalitet.

Forskningen i hvad der gør mennesker stressmodstanddygtige, eller resiliente, har traditionelt haft fokus på psykosociale faktorer, dvs hvordan bestemte karaktertræk og livsbetingelser hænger samme med resiliens. Idag inddrages også undersøgelser af biologiske faktorer, herunder individuelle genetiske forudsætninger og generelle biokemiske og neurobiologiske mekanismer.  

Kurset sammenfletter ovenstående lag af viden som optakt til en bred præsentation af  en række metoder, som vi alle sammen har adgang til at praktisere i større eller mindre grad. Vi dykker ned i teori og praksis bag den positive psykologi, mindfulness og compassion, åndedrætsøvelser, forskellige former for bevægelse m.fl. 

Det overvejes, hvordan teoretisk og praktisk viden om resiliensfremmede metoder kan implementeres i forskellige målgrupper.

J. Skjoldborgs Vej 24

8230 Åbyhøj

Kontakt tlf.: +45 26 79 74 07

 info@synergia.dk

CVR 43038486

Privatlivspolitik

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.