Formål: At klæde medarbejdere på med viden og værktøjer til at håndtere og forebygge stress. Målgruppe: Medarbejdere. Deltagerantal: max 50. Indhold: Forskningsbaseret viden om stress og stresshåndtering. Varighed: 6 timer. Form: Temadagen veksler mellem oplæg, dialog, refleksionsøvelser og kropsbaserede øvelser. Fordelingen mellem teori og praksis aftales på forhånd. Tid og Sted: Efter nærmere aftale.
Underviser
Karen Johanne Pallesen, neurobiolog (PhD), stress- og sundhedsforsker, underviser på PhD skolen ved Aarhus Universitet i The science of stress and resilience, underviser på folkeuniversitetet i God vejrtrækning: En vej til mental sundhed og Den stressede hjerne: Fra stress til resiliens, kronikør og debattør.
Denne temadag samler medarbejdere om en vigtig fælles problematik, som også bedst løses i fællesskab. I får konkrete og anvendelige forklaringer på, hvordan stressmekanismer påvirker vores adfærd og helbred og gør sig gældende individuelt såvel som i vores fællesskaber. Det belyses, hvordan vores stresstærskel og reaktioner på belastninger afspejler vores individuelle erfaringsverden og hvordan vi kan blive syge af langtidsstress, samt hvordan psykologisk tryghed i vores kollegiale relationer kan bidrage til engagement og arbejdsglæde, samt hvorfor det netop kan være særlig svært at række ud til sine kollegaer og være konstruktiv, når stressen larmer i kroppen.
Dagen byder på en række korrektioner af nogle helt almindelige antagelser om stress, og munder ud i håndgribelige betragtningen omkring, hvordan vi som individer og i det kollegiale fællesskab kan nedbringe og forebygge stressens usunde indflydelse. I bliver præsenteret for metoder og værktøjer som genskaber nervesystemets gode balance og forebyger stress, og som I kan bruge hver for sig og sammen.
Vi samler trådene op med fælles overvejelser omkring mulighederne for at implementere stressforebyggelse på arbejdspladsen.